Polícia vyšetruje požiar vo Vyšnom Hrušove, drevené budovy mohol niekto podpáliť

23.08.2012 Humenné

Humenné 23. augusta (TASR) - Policajti z Koškoviec vyšetrujú požiar, ku ktorému došlo v stredu (22.8.) v noci v obci Vyšný Hrušov, okres Humenné. Krajský policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik informoval, že na dvore jedného z rodinných domov začala z doposiaľ presne nezistených príčin v čase okolo 03.45 h horieť drevená hospodárska budova.
„Plamene zničili celú budovu aj s vecami, ktoré sa tam nachádzali. Bolo tam seno, drevo, konský voz, rôzne pracovné náradie a prístroje. Požiar sa následne rozšíril na drevený senník, drevené garáže, drevený sklad a na strechu ďalšej hospodárskej budovy,“ vysvetľuje hovorca. Oheň zničil spomínané drevené stavby, ako aj dva traktory, vlečky, vozíky, kosačku, kultivátor, seno a rôzne iné veci. Taktiež bol čiastočne poškodený aj kombajn.
Zhorením všetkých budov a vecí vznikla 82-ročnému majiteľovi škoda vo výške najmenej 25.000 eur. Na miesto požiaru sa dostavil aj zisťovateľ príčin požiaru, požiarny technik Hasičského a záchranného zboru v Humennom, ktorý ako pravdepodobnú príčinu požiaru uviedol vznietenie po manipulácii s otvoreným ohňom a nevylúčil ani cudzie zavinenie. „K presnej príčine požiaru a ďalším okolnostiam sa vyjadrí v odbornom posudku,“ dodal Džobanik. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región